top of page

DIY PAPERCLIPS


Het is nog even zomervakantie, komt de echte back-to-school dag al weer dichterbij. Maar dat doen we niet zonder goede schoolspullen en nu we nog even vakantie hebben kunnen we deze best zelf maken. Daarom in deze DIY hele leuke paperclips.

Wat heb je nodig?:

- Grote paperclips of een stuk dik ijzerdraad. Let er bij ijzerdraad we op dat deze buigbaar moet zijn, maar ook niet te slap want dan werkt hij niet.

- Tangetjes

1. Vouw de paperclip vanaf de buitenste rand open zodat er een lang, recht stuk ontstaat. Maar zorgt dat je de laatst buig (1e buig) er niet uithaalt. Je hebt nu een lang stuk met aan het eind nog een kleine boog.

2. Trek deze boog iets op zodat er een "V" ontstaat. Nu heb je een V met een lang kant en een met een kort. Buig de lang kant om zodat er weer een boog (2e buig) ontstaat ter hoogte van het einde van de andere kant.

3. Zodra dit rechte stuk nogmaals de korte kant tegenkomt, maak je een 3e buig.

4. Nu heb je een afgesloten driehoek gecreëerd. Volg nu dit kleine driehoek en maak er zover als je kunt met het lange stuk een groter driehoek omheen. Zorg sowieso dat je aan de onderzijde 2 volledige buigen hebt, zo kun je dadelijk zeker iets aan elkaar bevestigen.

Dat was hem! Nu heb je je eigen paperclips gemaakt! Het is zeker niet gek als het niet in een keer lukt, dat ging het namelijk bij mij ook niet in een keer, maar na een beetje oefening lukt het zeker!

Veel DIY plezier! En deel je resultaat zeker even via instagram met @featherbag!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page